• NEWS
News 08.08.2022

Léon van Bon test Cube Agree C:62 SLT

De nieuwe Cube Agree C:62 SLT is niet zomaar een comfortracer, het is een aerodynamische comfortracer. Gaan die twee elementen samen dan? Aan Léon van Bon de taak om dat uit te zoeken.

"Ik moet eerlijk zeggen: Cube maakt indruk op me de laatste jaren. Het Duitse merk mag dan ooit een wat goedkoop imago gehad hebben, inmiddels is het uitgegroeid tot een innovatief bedrijf dat serieus goede fietsen maakt. Dus toen ik hoorde dat ik de nieuwe Cube Agree C:62 mocht testen, was ik direct nieuwsgierig. Hij staat nu in mijn garage, klaar voor de eerste testrit."

De testrit:

"Een van mijn eerste ritten op de Cube Agree C:62 SLT vindt plaats tijdens het leuke 3-Rides Festival in Aken, met prachtige ritten door het grensgebied van Nederland, België en Duitsland. Ook al is de Cube niet uitermate opvallend, hij wordt al gauw gespot. Iedereen is enthousiast en vindt het leuk om hem eens van dichtbij te zien."

"De fiets rijdt heerlijk. Het geluid van de hoge velgen in de wind maken het nog gaver. Het blijft mooi als je voelt dat anderen in je wiel zitten af te zien. De bochten in de afdaling neem ik snel en ook daar doet de Cube wat ik wil. Ik voel me meer en meer vertrouwd op de fiets. Ook in de snelle afdalingen voelt de fiets stabiel en snel. De beentjes voelen nog goed en ik trek even door. Van de groep van 25 zijn er nog 5 over. Weer een kort klimmetje. Tak tak tak. Hoewel ik eerst dacht dat ik het stuur graag iets gekanteld zou hebben, ligt hij me bij nader inzien prima in de hand. En als ik mijn handen op de remgrepen plaats, kan ik goed aero zitten en mijn onderarmen laten steunen op het platte deel van het stuur. Na tachtig kilometer beginnen de beentjes langzaam vermoeid te raken. Al kort daarop ben ik helemaal leeg – en dan is 50 kilometer nog best ver. Na een colaatje en wat suikers voel ik de energie weer wat terugkomen. Ik kijk naar de Cube en die lijkt te zeggen: “Ik ben er klaar voor, gaan we weer?”

Lees de volledige review op Fiets.nl! 

Of bekijk alle specs hier.